Garantie, Leveringsvoorwaarden en betalingsvoorwaarden.

Zevenbergen Zonweringen hanteert de Europese richtlijn Koop en garantie, naast deze garantie zijn er vanuit de leverancier op enkele materialen afwijkende garantiebepalingen, onder vermeldt in het kort de algemene garanties welke wij op onze producten geven:

  • Montage*: 2 jaar
  • Zonweringen* ( knikarmen, uitvalschermen, screens, valarmschermen ): 5 jaar op aluminium profielen, 2 jaar op bewegende delen en 1 jaar op bandbediening.
  • Markiezen: 2 jaar op het gehele product, 5 jaar op aluminium profielen en 1 jaar op lakwerk (op hout).
  • Rolluiken***: 5 jaar op aluminium profielen, 2 jaar op bewegende delen en 1 jaar op bandbediening.
  • Luxaflex® horren en binnenzonweringen: 2 jaar fabrieksgarantie, 3 maanden op horgaas ( enkel fabricagefout ).
  • Velux® raamdecoratie: 3 jaar, 3 maanden op horgaas ( enkel fabricagefout ).

Algemene fabrieksgarantie:

  • aluminiumcoating, staal en zink: 2 jaar / 1 jaar indien langs de kust
  • motoren: 2 jaar
  • besturing en schakelmateriaal: 1 jaar
  • zonweringsdoek****: 5 jaar

*Montage: Constructieve gebreken van het montagevlak vallen buiten onze garantie, bv: slecht metselwerk, etc.

**Zonweringen: Schade door belasting van weersbeïnvloeding zoals regen, sneeuw, wind, etc. vallen niet onder de garantieregeling.

***Rolluiken: Bij stevige wind of vorst: rolluiken geheel omlaag of omhoog houden! Bij vorst niet bedienen i.v.m. het eventueel vastvriezen van het pantser. Schade ten gevolge van pantser wat op object loopt valt niet onder garantie.

**** Zonweringsdoek: knikvouwen, krijtstrepen of gevolgen in de buurt van de stiknaden zijn effecten welke bij alle doeken kunnen voorkomen. Bij verlijming van doeken kan het zijn dat er bij de zijkanten golfvorming kan voorkomen. Dit alles verminderd niet de kwaliteit van het product en geeft geen reden voor reclamatie.

Bovengenoemde garantiebepalingen gelden voor al onze producten bij gebruik onder normale omstandigheden. Gebreken die te wijten zijn aan ondeugdelijk gebruik, slecht onderhoud of weersinvloeden, vallen niet onder de garantie. Bij nieuwe producten moeten gebreken of beschadigingen binnen 1 werkdag worden doorgegeven. Indien dit niet wordt doorgegeven zullen deze gebreken of beschadigingen niet als garantie worden behandeld. Binnen 1 jaar na de aanschaf van een zonwering geven wij als service 1 gratis afstelbeurt wanneer uw scherm scheef komt te hangen, dit dient u zelf aan te geven.

 


Algemene voorwaarden Zevenbergen Zonweringen

 

Artikel 1 Algemene bepalingen

1.1. Zevenbergen Zonweringen is een bedrijf dat zich in het algemeen bezighoudt met het leveren en monteren van zonweringen en soortgelijke producten.

1.2. Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alles wat we doen bij Zevenbergen Zonweringen, inclusief maar niet beperkt tot aanbiedingen en overeenkomsten tussen ons en onze opdrachtgevers, die we hierna “Opdrachtgever” noemen.

1.3. Als we afwijken van deze algemene voorwaarden, moet dat schriftelijk en uitdrukkelijk tussen ons en de Opdrachtgever overeengekomen zijn.

1.4. We wijzen eventuele inkoop- of andere voorwaarden van de Opdrachtgever uitdrukkelijk van de hand.

1.5. Als één of meer bepalingen in deze algemene voorwaarden ongeldig, nietig of vernietigd worden verklaard, blijven de andere bepalingen van kracht. We vervangen dan de ongeldige, nietige of vernietigde bepalingen door nieuwe bepalingen die zoveel mogelijk overeenkomen met de ongeldige, nietige of vernietigde bepalingen.

1.6. Het feit dat we op enig moment geen nakoming van één of meer bepalingen uit de overeenkomst eisen, inclusief de bepalingen in deze algemene voorwaarden, doet geen afbreuk aan onze rechten om op een later tijdstip alsnog nakoming door de Opdrachtgever te eisen.

1.7. Deze algemene voorwaarden zijn niet van toepassing als we in de overeenkomst tussen ons en de Opdrachtgever daarvan afwijken.

Artikel 2 Aanbiedingen, totstandkoming en wijziging overeenkomst

2.1. Bij Zevenbergen Zonweringen doen we ons best om de beste aanbiedingen te doen aan onze opdrachtgevers, maar al onze aanbiedingen zijn vrijblijvend, tenzij we in het aanbod uitdrukkelijk anders aangeven.

2.2. Een overeenkomst komt alleen tot stand als we en onze Opdrachtgever schriftelijk overeenstemming bereiken.

2.3. Als we eenmaal een overeenkomst hebben, kan die alleen worden gewijzigd als we daarover schriftelijk overeenstemming bereiken met de Opdrachtgever. We kunnen bijvoorbeeld alleen schriftelijk akkoord gaan met wijzigingen in de hoeveelheid of de prijs van de producten of diensten die we leveren.

Artikel 3 Prijzen en betaling

3.1 Prijzen en BTW. Alle door Zevenbergen Zonweringen opgegeven prijzen zijn inclusief BTW en andere heffingen die van overheidswege worden opgelegd, tenzij uitdrukkelijk anders wordt vermeld.

Betalingen dienen inclusief BTW en/of andere heffingen te geschieden.

3.2 Aanvullende goederen, werken en diensten. De prijzen gelden slechts voor de in de overeenkomst met name genoemde goederen, diensten en werken.

Alle in aanvulling daarop door Zevenbergen Zonweringen geleverde goederen, verrichte werken en/of verleende diensten zullen afzonderlijk in rekening worden gebracht tegen prijzen zoals die op de dag van levering c.q. dienstverlening gelden.

3.3 Wijzigingen in prijs. Door Zevenbergen Zonweringen opgegeven prijzen zijn gebaseerd op de ten tijde van opgave geldende inkoopprijzen, belastingen en andere dergelijke factoren.

Indien na het sluiten van de overeenkomst één of meer van voornoemde factoren wijzigingen ondergaan, is Zevenbergen Zonweringen gerechtigd de overeengekomen prijs te wijzigen.

3.4 Betalingstermijn. Alle facturen zullen door de Opdrachtgever worden betaald volgens de overeengekomen en op de factuur vermelde betalingscondities.

Bij gebreke van zulke condities dient de Opdrachtgever binnen 14 dagen na factuurdatum te betalen.

3.5 Verzuim. Indien Opdrachtgever de verschuldigde bedragen niet binnen de overeengekomen termijn betaalt, is de Opdrachtgever van rechtswege in verzuim.

De Opdrachtgever zal over het openstaande bedrag de wettelijke rente verschuldigd zijn, onverminderd haar overige verplichtingen.

3.6 Kosten van invordering. Kosten van invordering, zowel gerechtelijk als buitengerechtelijk, zijn voor rekening van de Opdrachtgever, zulks met een minimum van € 250,-.

3.7 Volgorde van voldoening. Door de Opdrachtgever gedane betalingen strekken steeds ter voldoening in de eerste plaats van alle verschuldigde rente en kosten en in de tweede plaats van opeisbare facturen die het langst openstaan.

Artikel 4 Reclamatie

4.1 Bezwaar tegen factuur. Als de Opdrachtgever bezwaar heeft tegen een factuur van Zevenbergen Zonweringen, moet zij dit binnen 8 dagen na de factuurdatum schriftelijk laten weten. Als de Opdrachtgever niet tijdig reclameert, vervalt haar aanspraak op correctie van de factuur.

4.2 Gevolgen van reclamatie. Een reclamatie van de Opdrachtgever schort haar betalingsverplichtingen niet op. Dit betekent dat ondanks het bezwaar, de Opdrachtgever de factuur binnen de afgesproken termijn dient te voldoen.

4.3 Onderzoeksplicht Opdrachtgever. Het is de verantwoordelijkheid van de Opdrachtgever om bij ontvangst van de goederen, diensten en werken deze direct te onderzoeken op zichtbare gebreken. Als er zichtbare gebreken zijn geconstateerd, dient de Opdrachtgever hierover binnen 1 dag na ontvangst schriftelijk te reclameren bij Zevenbergen Zonweringen.

4.4 Garanties en klachtenregeling. Naast de verplichting van de Opdrachtgever om tijdig te reclameren bij zichtbare gebreken, kan de Opdrachtgever ook aanspraak maken op garanties die worden gegeven door Zevenbergen Zonweringen. Hiervoor geldt de garantie en klachtenregeling die door Zevenbergen Zonweringen is opgesteld en elders op de website te vinden is.

4.5 Bewijslast bij reclamatie. Bij reclamatie van de Opdrachtgever rust de bewijslast op haar dat het geleverde niet voldoet aan de overeenkomst. Als Zevenbergen Zonweringen de reclamatie gegrond acht, zal zij overgaan tot herstel of vervanging van het geleverde.

4.6 Verjaringstermijn. Een reclamatie van de Opdrachtgever is alleen geldig als deze binnen een redelijke termijn is gedaan. Een redelijke termijn wordt in de wet niet genoemd, maar in de praktijk wordt een termijn van 2 maanden na ontdekking van het (verborgen) gebrek als redelijk beschouwd. Reclamaties die na deze termijn worden ingediend, worden niet meer in behandeling genomen.

Artikel 5 Ontbinding en opzegging

5.1 Ontbinding door Zevenbergen Zonweringen. Zevenbergen Zonweringen kan, zonder uit hoofde daarvan tot enige schadevergoeding gehouden te zijn, schriftelijk met onmiddellijke ingang en zonder rechterlijke tussenkomst haar overeenkomst met de Opdrachtgever geheel of gedeeltelijk ontbinden indien:

  1. de Opdrachtgever surseance van betaling of faillissement aanvraagt of in staat van faillissement wordt verklaard dan wel een akkoord buiten faillissement aanbiedt, of op enig onderdeel van haar vermogen beslag wordt gelegd;
  2. de Opdrachtgever onder bewind dan wel onder curatele wordt gesteld;
  3. ten aanzien van de Opdrachtgever de wettelijke schuldsaneringsregeling wordt uitgesproken;
  4. de Opdrachtgever haar activiteiten staakt, ophoudt haar statutaire doel na te streven, tot liquidatie besluit, anderszins haar rechtspersoonlijkheid verliest of haar bedrijf overdraagt of fuseert;
  5. de Opdrachtgever één of meer verplichtingen voortvloeiende uit de betreffende overeenkomst niet, niet tijdig of niet behoorlijk nakomt.

 

5.2 Gevolgen van ontbinding. Door de ontbinding worden over en weer bestaande vorderingen onmiddellijk opeisbaar.

Het bepaalde in het vorige lid laat onverlet de overige aan Zevenbergen Zonweringen bij tekortkoming in de nakoming van de Opdrachtgever toekomende rechten, zoals die tot het vorderen van schadevergoeding en/of nakoming van de overeenkomst.

5.3 Opzegging door partijen. Indien de overeenkomst naar zijn aard en inhoud niet door middel van een specifieke prestatie eindigt en voor onbepaalde tijd is aangegaan, kan deze door elk der partijen na goed overleg en onder opgaaf van redenen door schriftelijke opzegging worden beëindigd.

Indien tussen de partijen geen opzegtermijn is overeengekomen, dient bij de opzegging een redelijke termijn in acht te worden genomen.

Zevenbergen Zonweringen zal in dat geval wegens opzegging nimmer tot een schadevergoeding gehouden zijn.

6.1 Beëindiging of opschorting van de overeenkomst

Als door overmacht nakoming van de overeenkomst zonder tekortkoming niet mogelijk is voor Zevenbergen Zonweringen, heeft zij het recht om de overeenkomst geheel of gedeeltelijk te beëindigen of de uitvoering van de overeenkomst tijdelijk op te schorten, zonder tot enige schadevergoeding gehouden te zijn.

6.2 Definitie overmacht. Onder overmacht wordt verstaan een omstandigheid die de nakoming van de overeenkomst verhindert en niet aan Zevenbergen Zonweringen is toe te rekenen. Voorbeelden hiervan zijn stakingen en ziekte van het personeel, bedrijfsstoringen, maatregelen van overheidswege en vervoersstoringen. Zowel indien deze voorkomen bij Zevenbergen Zonweringen als bij haar toeleveranciers.

6.3 Gedeeltelijke nakoming. Als Zevenbergen Zonweringen al gedeeltelijk aan haar verplichtingen heeft voldaan voor het intreden van overmacht, of door het intreden van overmacht slechts gedeeltelijk aan haar verplichtingen zal kunnen voldoen, is zij gerechtigd het reeds geleverde of leverbare deel afzonderlijk te factureren. De Opdrachtgever is gehouden deze factuur te voldoen alsof het een afzonderlijke overeenkomst betreft.

6.4 Beroep op overmacht na vervaldatum. Zevenbergen Zonweringen heeft het recht om zich op overmacht te beroepen, zelfs als de niet-toerekenbare omstandigheid die de nakoming van haar verbintenis verhindert, pas intreedt nadat zij aan haar verplichting had moeten voldoen.

Artikel 7 Aansprakelijkheid

7.1 Beperkingen op aansprakelijkheid. Zevenbergen Zonweringen is niet aansprakelijk voor schade behalve in de gevallen beschreven in dit artikel.

7.2 Uitsluiting indirecte schade. Zevenbergen Zonweringen is niet aansprakelijk voor indirecte schade, waaronder gevolgschade, gederfde winst, gemiste besparingen en schade door bedrijfsstagnatie.

7.3 Beperking directe schade. Zevenbergen Zonweringen is alleen aansprakelijk voor directe schade die het gevolg is van een toerekenbare tekortkoming in haar verplichtingen uit de overeenkomst of uit onrechtmatige daad, tot het bedrag gelijk aan de op grond van de overeenkomst aan de Opdrachtgever gefactureerde of te factureren bedragen exclusief BTW en andere heffingen van overheidswege, tot een maximum van € 50.000,-.

7.4 Voorwaarden voor aansprakelijkheid. De aansprakelijkheid van Zevenbergen Zonweringen ontstaat alleen als de Opdrachtgever Zevenbergen Zonweringen schriftelijk en deugdelijk in gebreke heeft gesteld, stellende daarbij een redelijke termijn ter zuivering van de tekortkoming, en Zevenbergen Zonweringen ook na die termijn toerekenbaar in de nakoming van haar verplichtingen tekort blijft schieten.

7.5 Overmacht. Zevenbergen Zonweringen is niet aansprakelijk indien een tekortkoming het gevolg is van overmacht.

7.6 Uitzondering op beperkingen. De in dit artikel opgenomen beperkingen gelden niet indien de schade het gevolg is van opzet of grove schuld van Zevenbergen Zonweringen of haar leidinggevende ondergeschikten.

7.7 Verjaringstermijn. Elke aansprakelijkheid van Zevenbergen Zonweringen vervalt door verloop van één jaar, te rekenen vanaf het moment van ontstaan van de schade, met dien verstande dat elke aansprakelijkheid van Zevenbergen Zonweringen in ieder geval vervalt door verloop van één jaar, te rekenen vanaf het einde van de overeenkomst waarmee de schade het meest samenhangt.

Artikel 8 Vrijwaring

8.1 Vrijwaring bij niet-nakoming verplichtingen. De Opdrachtgever vrijwaart Zevenbergen Zonweringen tegen alle mogelijke aanspraken van derden die zijn ontstaan door niet-nakoming door de Opdrachtgever van de ingevolge een overeenkomst en deze algemene voorwaarden op de Opdrachtgever rustende verplichtingen.

8.2 Vrijwaring bij schade. De Opdrachtgever vrijwaart Zevenbergen Zonweringen verder ter zake van aanspraken van derden met betrekking tot schade ontstaan in verband met de uitvoering van een opdracht. Indien de Opdrachtgever door een derde wordt aangesproken ter zake van schade waarvoor de Opdrachtgever en/of de derde Zevenbergen Zonweringen (mede) aansprakelijk kan of zal stellen, dient de Opdrachtgever Zevenbergen Zonweringen daarvan binnen 8 dagen na de aanspraak door de derde schriftelijk op de hoogte te stellen.

8.3 Afwikkeling aanspraken. De Opdrachtgever zal dergelijke aanspraken slechts afwikkelen in overleg met Zevenbergen Zonweringen op straffe van verval van de aanspraken van de Opdrachtgever jegens Zevenbergen Zonweringen.

Artikel 9 Geheimhouding

9.1 Partijen erkennen het vertrouwelijke karakter van de informatie die zij in het kader van de overeenkomst van elkaar ontvangen. Zij verplichten zich om alle vertrouwelijke informatie geheim te houden en deze uitsluitend te gebruiken voor het doel waarvoor deze is verstrekt.

9.2 Onder vertrouwelijke informatie wordt verstaan alle informatie, in welke vorm dan ook, die door een van de partijen als vertrouwelijk is aangemerkt of waarvan redelijkerwijs kan worden aangenomen dat deze vertrouwelijk van aard is.

9.3 Partijen zullen alle redelijke maatregelen treffen ter bescherming van de vertrouwelijke informatie en zullen deze informatie niet aan derden bekend maken, behoudens voor zover dit noodzakelijk is voor de uitvoering van de overeenkomst of indien zij daartoe wettelijk verplicht zijn.

9.4 De verplichting tot geheimhouding blijft ook na beëindiging van de overeenkomst van kracht.

9.5 Indien een partij informatie moet verstrekken aan een derde, bijvoorbeeld aan een overheidsinstantie of een toezichthouder, zal de betreffende partij de andere partij hiervan onverwijld op de hoogte stellen, tenzij een wettelijk voorschrift de betreffende partij verbiedt om de andere partij op de hoogte te stellen.

9.6 In geval van schending van de geheimhoudingsverplichting is de schendende partij aansprakelijk voor de schade die de andere partij hierdoor lijdt.

Artikel 10 Geschillen en toepasselijk recht

10.1 Geschillenbeslechting. Indien er geschillen ontstaan tussen de Opdrachtgever en Zevenbergen Zonweringen die niet in der minne kunnen worden beslecht, zullen deze worden voorgelegd aan de bevoegde rechter in Rotterdam. Beide partijen zullen zich conformeren aan het vonnis van deze rechterlijke uitspraak.

10.2 Toepasselijk recht. Alle overeenkomsten tussen de Opdrachtgever en Zevenbergen Zonweringen worden beheerst door het Nederlands recht. Eventuele geschillen tussen de partijen zullen worden beslecht volgens de Nederlandse wetgeving en jurisprudentie.


Algemene voorwaarden Webshop Zevenbergen Zonweringen

1 toepasselijkheid en begrippen

Onderstaande algemene voorwaarden zijn van toepassing op en vormen een onverbrekelijk geheel met alle overeenkomsten waarbij verkoper partij is.

In de voorwaarden wordt de handelsnaam Zevenbergen Zonwering, Suikerbakkerstraat 32, 3194 AK, Hoogvliet, Rotterdam, www.zevenbergenzonwering.nl, www.maatwerkzonwering.nl, 010-5015561, rabobank NL51RABO 0355 3275 97, kvk 70497664, btw NL001642759B79 aangeduid als verkoper en haar wederpartij, de eindgebruiker in de overeenkomst als consument.

1.1 Overige begrippen:

Verkoper: de natuurlijke of rechtspersoon die producten en/of diensten op afstand aan consument aanbiedt;

Consument: de natuurlijke persoon die niet handelt in de uitoefening van beroep of bedrijf en een overeenkomst op afstand aangaat met de koper;

Overeenkomst op afstand: een overeenkomst waarbij in het kader van een door de ondernemer georganiseerd systeem voor verkoop op afstand van producten en/of diensten, tot en met het sluiten van de overeenkomst uitsluitend gebruik gemaakt wordt van één of meer technieken voor communicatie op afstand;

Overeenkomst: de afspraak tussen verkoper en consument die wordt gesloten met betrekking tot de prijs, product en overhandiging;

Schriftelijk: lees per brief of e-mail;

Faktuur: Schriftelijk bewijs van betaling waarop het afgenomen product en prijs op vermeld staan.

Techniek voor communicatie op afstand: middel dat kan worden gebruikt voor het sluiten van een overeenkomst, zonder dat consument en verkoper gelijktijdig in dezelfde ruimte zijn samengekomen;

Bedenktijd: de termijn waarbinnen de consument gebruik kan maken van zijn herroepingsrecht;

Herroepingsrecht: de mogelijkheid voor de consument om binnen de bedenktijd af te zien van de overeenkomst op afstand;

Dag: werkdag;

Duurtransactie: een overeenkomst op afstand met betrekking tot een reeks van producten en/of diensten, waarvan de leverings‑ en/of afnameverplichting in de tijd is gespreid; 

1.2 Deze voorwaarden zijn van toepassing op alle verkooptransacties. De toepassing op de voorwaarden kan afwijken wanneer dit door de consument op enkele punten wordt bedongen en schriftelijk in de overeenkomst wordt vastgesteld, echter blijven de andere niet aangepaste voorwaarden altijd van kracht.

1.3 Alle aanbiedingen zijn vrijblijvend.

1.4 Orders, onverschillig door wie en op welke wijze aangenomen, zijn voor verkoper slechts bindend, indien en voor zover schriftelijk door verkoper bevestigd (zie 1,2  van de algemene voorwaarden ).

1.5 Verkoper behoudt zich ten alle tijden het recht voor deze algemene voorwaarden zonder voorafgaande berichtgeving te wijzigen.

2 aanbiedingen en totstandkoming overeenkomsten

2.1 De overeenkomst tussen verkoper en consument komt tot stand op het moment dat consument de bestelling heeft geplaatst in de online shop van verkoper middels het volledig en correct invullen van het daarvoor bestemde bestelformulier en de daarop volgende ontvangstbevestiging schriftelijk heeft ontvangen

2.2 Wanneer een order van de consument door de verkoper is ontvangen zal de verkoper direct wanneer mogelijk maar in ieder geval binnen 24 uur op werkdagen aan de consument via de mail een opdrachtbevestiging sturen waarin staat omschreven: het product, prijs,levertijd, eventuele bezorg-en administratiekosten.

2.3 Prijzen en tekstfouten zijn onder voorbehoud, ondanks dat alle informatie en prijsberekeningen met grote zorg op de verkoopsite worden geplaatst, heeft verkoper altijd het recht om dit na de bestelling te corrigeren, de consument heeft dan echter altijd het recht om de order kosteloos te annuleren.

3 prijzen/ leveringen

3.1 Prijzen worden aangegeven inclusief btw maar exclusief bezorg-en administratiekosten en altijd in euro’s tenzij anders staat vermeld.

3.2 Voor de orders die worden verstuurd kunnen er verzend-en administratiekosten bij de prijs worden  berekend, deze zullen altijd worden vermeld.

3.3 . Prijsopgaven geschieden op basis van de op het tijdstip van de koop of opdracht geldende prijzen en bestaande omstandigheden. Indien zich prijsverhogingen voordoen bijvoorbeeld ten gevolge van verhoging van de rechten en/of vervoer, koerswijzigingen, grondstoffenstijging e.d., behoudt verkoper zich het recht voor om het prijsverschil aan de consument in rekening te brengen. De consument wordt daarvan op de hoogte gebracht en heeft hierbij het recht van de aankoop af te zien.

3.4 Onder levering wordt verstaan de feitelijke en/of juridische levering van producten en/of diensten.

3.5 De wijze van vervoer en aflevering wordt door de verkoper bepaald.

3.6 De koper is verplicht de gekochte producten en/of diensten af te nemen op het moment waarop deze volgens de overeenkomst aan de koper ter beschikking worden gesteld.

4 betalingen

4.1 Levering zal alleen geschieden wanneer de betaling volledig is voldaan met betaalservice via de website, betaling per pin of contant in de winkel tenzij anders schriftelijk is overeengekomen.

4.2 Wanneer consument nalatig is met betalen zoals schriftelijk is overeengekomen, is deze daarin rechtswege in gebreke gebleven. Verkoper is dan niet tot deze overeenkomst verplicht en is gerechtigd ontbinding van de overeenkomst met schadevergoeding te vorderen. Tevens worden alle vorderingen op hem, uit welke hoofde dan ook, onmiddellijk opeisbaar. In dat geval is verkoper gerechtigd consument alle door zijn handelen ontstane kosten, daaronder begrepen gerechtelijke of buitengerechtelijke incassokosten, in rekening te brengen. In dit geval zal er op het openstaande bedrag een 1,5% rente per maand worden gerekend vanaf de datum van aankoop.

5 verzending en levertijd

5.1 Producten die op de site op voorraad staan vermeld zullen op de vermelde dagen worden verstuurd en de volgende werkdag worden geleverd, producten niet op voorraad worden met een levertijd vermeld, deze levertijd is een indicatie en geen definitieve levertijd, echter streven wij er naar om de uiterste levertijd binnen 30 dagen aan te houden, consument zal na deze periode een gelijkwaardig product worden aangeboden of de betaling van de consument zal worden geretourneerd. Wanneer er echter sprake is van overmacht beroept de verkoper zich op artikel 12 waarbij de leveringsverplichting komt te vervallen.

5.2 Leveringen worden aan het opgegeven adres van koper afgeleverd tenzij schriftelijk anders is overeengekomen.

5.3 Wanneer de levering in delen wordt aangeleverd zal dit altijd leiden tot  een aparte transactie en worden gefactureerd.

5.4 Vertragingen bij de vervoerder zijn niet de verantwoording van de verkoper en kunnen geen reden zijn voor het annuleren van de bestellingen

6 bedenktijd, herroeping en ruiling

6.1 Bij de aankoop van producten heeft de consument de mogelijkheid de overeenkomst zonder opgave van redenen te ontbinden gedurende 14 werkdagen. Deze termijn gaat in op de dag na ontvangst van het product door of namens de consument. Tijdens deze termijn zal de consument zorgvuldig omgaan met het product en de verpakking. Consument zal het product slechts in die mate uitpakken voor zover dat nodig is om te kunnen beoordelen of de consument het product wenst te behouden. Indien de consument van zijn herroepingsrecht gebruik maakt, zal de consument het product met alle geleverde toebehoren en in de originele staat en verpakking aan de ondernemer retourneren, conform de door de ondernemer verstrekte redelijke en duidelijke instructies.

6.2 Opengemaakte en gebruikte producten worden als gewenst product beschouwd en zullen niet in aanmerking komen voor de herroeping, consument draagt in dit geval zelf het risico van de gemaakte verzendkosten.

6.3 Indien de consument gebruik maakt van zijn herroepingsrecht komen ten hoogste de verzendkosten voor zijn / haar rekening indien een deel van de totale bestelling wordt herroepen.

6.4 Indien de consument een bedrag betaald heeft, zal de ondernemer dit bedrag zo spoedig mogelijk, doch uiterlijk binnen 14 dagen na de terugzending of herroeping, terugbetalen.

6.5 Uitsluiting van het herroepingsrecht geldt voor maatwerkproducten producten en producten die niet bij onze webshopassortiment staan vermeld, maar speciaal voor de klant zijn besteld.

6.6 Ruiling kan uitsluitend wanneer het geleverde product beschadigd is aangeleverd, gebreken vertoond of defect is na de levering ( zie artikel 9 ), een uitzondering kan bij aanbiedingen of uitverkoop tussen verkoper en consument schriftelijk zijn overeengekomen.

6.7 Gratis verzending bij orders groter dan € 100,00, wanneer blijkt dat het orderbedrag kleiner is dan dit bedrag nadat de consument producten herroept zal de verkoper de bezorgkosten verrekenen met het terug te betalen bedrag.

6.8 Om gebruik te maken van uw recht op bedenktijd, herroeping en ruiling volstaat een reactie op uw orderbevestiging welke is gestuurd naar uw e-mailadres.

7 terugroepactie

Consument heeft zelf de verantwoordelijkheid om bij de verkoper de juiste adres en/of andere contactgegevens te onderhouden met betrekking tot een eventuele product terugroepactie van de fabrikant, de consument zal met dergelijke acties  dan schriftelijk op de hoogte worden gesteld.

8 reclamatie

8.1 Consument dient direct nadat de bestelling in handen is, direct te controleren of de bestelling compleet, het juiste en onbeschadigd is, is dit niet het geval  heeft de consument maximaal 7 dagen om het onjuiste schriftelijk aan de verkoper kenbaar te maken.

8.2 Consument heeft in geval van reclamatie tussen levering en retourzending de verantwoordelijkheid op beschadiging, retourzending dient te geschieden in originele verpakking welke onbeschadigd is.

8.3 Ruilen van de producten kan alleen met de originele faktuur.

8.4 Reclamaties kunnen nimmer leiden tot schadeloos stellen van de consument.

8.5 Wanneer er gebruikersschade wordt opgemerkt zal dit worden gezien als onrechtmatige reclamatie en kan hierop geen beroep worden gedaan.

9 gebreken en klachttermijn

9.1 Klachten over de uitvoering van de overeenkomst binnen de garantie termijn moeten binnen 14 dagen, volledig en duidelijk omschreven worden ingediend bij de verkoper, nadat de consument de gebreken heeft geconstateerd.

9.2 Bij de verkoper ingediende klachten worden, binnen een termijn van 14 dagen gerekend vanaf de datum van ontvangst beantwoord. Als een klacht een voorzienbaar langere verwerkingstijd vraagt, wordt door de verkoper binnen de termijn van 14 dagen geantwoord met een bericht van ontvangst en een indicatie wanneer de consument een meer uitvoerig antwoord kan verwachten.

10 eigendomsvoorbehoud

10.1 Totdat de bestelling niet 100% door consument is voldaan, blijft verkoper de rechtmatige eigenaar van het ( de ) bestelde product( en ).

10.2  De consument is niet bevoegd de onder het eigendomsvoorbehoud vallende zaken te verpanden noch op enige andere wijze te bezwaren.
10.3 Indien derden beslag leggen op de onder eigendomsvoorbehoud geleverde zaken danwel rechten daarop willen vestigen of doen gelden, is de consument verplicht gebruiker zo snel als redelijkerwijs verwacht mag worden daarvan op de hoogte te stellen.

11 garantie en aansprakelijkheid

11.1 De garantie is ten alle tijden vastgesteld door het toepasselijk recht tenzij schriftelijk anders is overeengekomen, de verkoper houdt zich vast aan de door de fabrikant verleende fabrieksgarantie, echter kan de garantie vervallen als producten als aanbiedingen of uitverkoop worden verkocht, de consument wordt hiervoor altijd van tevoren op de hoogte gebracht en dit zal schriftelijk worden overeengekomen.

11.2 In de volgende gevallen zal de garantie vervallen:

  • Slijtage door normaal gebruik
  • Wanneer er veranderingen aan het product zijn aangebracht zonder toestemming van de verkoper en/of fabrikant.
  • Wanneer er door een niet gecertificeerde dealer een reparatie of onderhoud aan het betreffende product  is gemaakt.
  • Niet de originele faktuur kan worden aangetoond.
  • Door onkundig gebruik van consument.
  • Door nalatig onderhoud.

12 overmacht

Onder overmacht dient te worden verstaan, elke omstandigheid buiten de macht van de verkoper om, die van dien aard is dat naleving van de overeenkomst in redelijkheid niet van de verkoper kan worden gevergd (niet toerekenbare tekortkomingen in de nakoming). Onder deze overmacht wordt mede verstaan: oorlog, onlusten en vijandelijkheden van welke aard ook, blokkade, boycot, natuurrampen, epidemieën, gebrek aan grondstoffen, verhindering en onderbreking van de transportmogelijkheden, storingen in het bedrijf van de verkoper, in- en uitvoerbeperkingen of -verboden en belemmeringen veroorzaakt door maatregelen, wetten of besluiten van internationale, nationale en regionale (overheids-) instanties. Indien de verkoper door overmacht de overeenkomst niet, niet behoorlijk of niet tijdig kan nakomen is de verkoper gerechtigd de overeenkomst of het nog niet uitgevoerde gedeelte als ontbonden te beschouwen, dan wel voor bepaalde of onbepaalde tijd op te schorten, zulks ter keuze de verkoper. In geval van overmacht kan de consument de verkoper niet tot schadevergoeding aanspreken.

13 intellectuele eigendom

13.1 Alle rechten van intellectuele eigendom behorende tot de producent, afbeeldingen,  beschrijvingen en mededelingen op deze website zijn eigendom van de verkoper en/of zijn leveranciers en/of zijn fabrikant en/of andere belanghebbenden.

13.2 Onder intellectuele eigendomsrechten worden verstaan octrooi-, auteurs-, merk-, tekeningen- en modellenrechten en/of andere (intellectuele eigendoms)rechten.

13.3 Het is de consument verboden gebruik te maken van en/of wijzigingen aan te brengen in de intellectuele eigendomsrechten zoals beschreven in dit artikel, als bijvoorbeeld verveelvoudiging zonder uitdrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van de verkoper, haar toeleveranciers of andere rechthebbenden.

13 persoonsgegevens

De persoonsgegevens worden nooit aan derden gegeven en zullen enkel worden gebruikt ter communicatie tussen consument en verkoper wanneer er sprake is van een zakelijke overeenkomst. Uitsluitend zal de verkoper de gegevens verwerken overeenkomstig de Wet Bescherming Persoonsgegevens

14 toepasselijk recht en bevoegde rechter

14.1 Het Nederlands Recht is van toepassing op alle aanbiedingen en overeenkomsten.

14.2 Alle niet oplosbare geschillen zullen worden voorgelegd bij een rechter in de vestigingsplaats van de verkoper.